4 producten om duurzaam te douchen

4 producten om duurzaam te douchen

Wat is nu eigenlijk duurzaam leven en hoe doet u dat? De allerbelangrijkste regel van duurzaam leven is reduceren. Dit houdt in dat u het verbruik van (natuurlijke) middelen probeert te verminderen. Dit betekent vooral het niet aanschaffen van niet noodzakelijke producten, maar reduceren kunt u ook op het gebied van algemene voorzieningen als elektriciteit, gas en water. Duurzaamheid in de badkamer heeft dan ook in de eerste plaats te maken met het verminderen van de hoeveelheid water die u gebruikt.

De gemiddelde persoon gebruikt ongeveer 44 liter water tijdens het nemen van een douche. Bedenkt dat u van ditzelfde water slechts 2 liter per dag drinkt, maar tijdens het douchen maar liefst 44 liter ‘verspilt’. Geen slecht idee dus om te leren hoe u duurzaam kunt douchen! In dit artikel tonen wij van Sanitairvinden.nl u 4 producten die u kunnen helpen om veel water en energie te besparen tijdens het douchen.

1. Schaf een spaardouchekop aan

De eerste manier om veel water te besparen tijdens het douchen is om een spaardouchekop aan te schaffen. Met een spaardouchekop bespaart u tijdens het douchen maar liefst 4 liter drinkwater per minuut! Als u ervan uitgaat dat u dagelijks een douche neemt, en elke keer 10 minuten onder de douche staat, dan bespaart u op jaarbasis zo’n 14600 liter water!

Een douchekop die waterbesparend is, en die wij aanraden, is de Hansgrohe Raindance E120 Air 3jet Ecosmart handdouche. Deze spaardouchekop kunt u via onze webwinkel bestellen voor slechts € 80,35.

Met een spaardouchekop bespaart u tijdens het douchen maar liefst 4 liter drinkwater per minuut.

2. Maak gebruik van een douchetimer

Een tweede, vrij voor de hand liggende manier om water te besparen tijdens het douchen is om uw douchetijd te verkorten. Maar soms kan het zo zijn dat u wat aan het wegdromen bent, en dat u zo weer grote hoeveelheden liters heeft verbruikt. Onze volgende tip is dan ook om gebruik te maken van een douchetimer.

De meeste douchetimers zijn makkelijk te bevestigen aan de douchewand met een zuignap, en zijn daarnaast makkelijk in te stellen. Zo zorgt u ervoor dat u nooit meer te lang onder de douche staat!

 

3. Kies voor een eco douchesysteem of een thermostaatkraan

Als u wat meer te besteden heeft, kunt er ook voor kiezen om een heel eco douchesysteem te plaatsen in uw badkamer. Dat kost misschien een paar honderd euro, maar zal u op de lange termijn veel geld besparen – en daarnaast helpt u ook het milieu! Een duurzaam douchesysteem kan tot wel 7 liter water per douchesessie besparen.

Daarnaast kunt u ook overwegen om gebruik te maken van een thermostaatkraan. Een thermostaatkraan bespaart u tijd omdat u met zo’n kraan niet lang bezig hoeft te zijn om uw gewenste temperatuur in te stellen. Naast dat u met een thermostaatkraan sneller uw gewenste watertemperatuur bereikt, is het ook nog eens duurzame toevoeging voor uw badkamer.

U kunt beide opties ook in één keer in huis halen met de https://www.sanitairvinden.nl/douches/regendouches/praya/7633353-douche-concurrent-doucheset-rombo-eco-opbouw-vierkant-chroom-waterbesparend-thermostaatkraan-glijstang-regendouche-handdouche. Deze kunt u bestellen via onze webshop, en is nu te krijgen voor niet €399,00 maar € 279,00.

 

4. Koop een warmtewisselaar

Als u echt wilt investeren in uw duurzame badkamer, dan kunt u er ook voor kiezen om een warmtewisselaar voor uw douchecabine aan te schaffen. Zoals we eerder hebben verteld, gaat het er bij het douchen veel warm water direct verloren in het riool. Met een warmtewisselaar kunt u toch nog een keer gebruik maken van dit warme douchewater. Met een dergelijk systeem hergebruikt u namelijk de restwarmte van het afvalwater.

Op Sanitairvinden.nl vindt u bijvoorbeeld het Easy Drain WTW systeem, dat ervoor zorgt dat de warmte energie van het afgevoerde douchewater via een dubbelwandige spiraal wordt overgedragen aan koud leidingwater en dit vervolgens verwarmt met zo'n 10º C. Daarna wordt het voorverwarmde water geleid naar de Cv-ketel of boiler, of direct naar de (thermostatische) mengkraan van de douche. U kunt het Easy Drain WTW via onze site bestellen voor € 323,00.