Groot assortiment badkamermeubelen

Groot assortiment badkamermeubelen

Misschien heb je er nog niet over nagedacht, maar een badkamermeubel kiezen is soms
moeilijker dan je denkt. 

Het aanbod aan badkamermeubelen is enorm groot, daarnaast
moet je ook nog rekening houden met een aantal voorwaarden.


Kwaliteit heeft zijn prijs

Bij de keuze van je badkamermeubel in huis houd je in de eerste plaats rekening met de beschikbare plaats. Meet de ruimte die je kan gebruiken goed op. Houd hierbij zowel rekening met de breedte als de diepte van het badkamermeubel. Bij het opmeten van de ruimte is het vooral belangrijk dat je ziet of er geen anderen voorwerpen, zoals toilet of open deur, in de weg staan. Wanneer je alle afmetingen goed hebt opgeschreven kan je kijken welke badkamermeubelen binnen jouw badkamer passen. Badkamermeubelen zijn er in alle soorten, kleuren en afwerkingen. De keuze is zeer ruim en de kans is groot dat er meerdere modellen binnen jouw persoonlijke voorkeur vallen. Houd rekening met de kleur, de afwerking en welke materialen jij mooi vindt. Het spreekt voor zich dat kwalitatief beter producten ook duurder zijn.

Badkamermeubelen zijn er in alle soorten, kleuren en afwerkingen. De keuze is zeer ruim en de kans is groot dat er meerdere modellen binnen jouw persoonlijke voorkeur vallen.

Combineren van kast en blad


Bij de samenstelling van het badkamermeubel kies je best eerst de kleur en het materiaal van de onderkast. Daarna kan je kiezen uit verschillende badkamermeubelbladen. Je kan kiezen uit een opbouw- of inbouwwastafel. De naam zegt het zelf, een opbouwwastafel is een waskom op een wastafelblad. Bij een inbouwwastafel zit de waskom verwerkt in het wastafelblad. Bladen uit kunstmarmer of ook wel polybeton genoemd, zijn bladen die in een mal worden gegoten en hebben het voordeel geheel naadloos te zijn. De kleur van deze bladen kan je zelf kiezen. Keramiekbladen hebben een glazuurlaag en het voordeel zeer onderhoudsvriendelijk te zijn. Een nadeel is dat het bij een inpakt, bijvoorbeeld een flesje parfum dat in de wastafel valt, sneller barst. Natuursteenbladen, vaak uit graniet of basalt,
hebben een uniek uitzicht. Aan hun warm en rustiek karakter hangt wel een prijskaartje. Ook een houten blad behoort tot de mogelijkheden, maar heeft het nadeel niet water en lichtbestendig te zijn. Deze bladen worden meestal met opbouwkom gecombineerd.


Badkamermeubelen en de extra's

Bij de meeste badkamermeubelen is de kraan, sifon en afvoerplug niet inbegrepen. Bij de sifon is het belangrijk rekening te houden met de ruimte in het badkamermeubel. De afvoerplug, kennen we allemaal als dat rubberen dopje van vroeger, bestaat nu in trekwaste en klikwaste. Bij de trekwaste trek je aan een hendeltje om de afvoerplug te bedienen. Bij de klikwaste-afvoerplug moet je op de dop duwen om de afvoer open of dicht te zetten. Dan zijn er nog de kranen. Afhankelijk van je wastafelblad kan je kiezen uit verschillende kranen. Je kan de kraan op de wastafel zetten, dit noem je een opzetkraan. Je kan ook kiezen voor een verhoogde kraan, deze zet je op het wastafelblad maar achter de opzetwaskom.

Tenslotte heb je nog een inbouwkraan, deze wordt gemonteerd in de muur, boven de wastafel.